Frilandsgris

- Vi tilbyr svin av Noroc-rasen i år (også kjent som edelgris), dette er en krysning av 50% norsk landsvin, 25% norsk yorkshire og 25% duroc.  Kjøttet fra Noroc-rasen er mer marmorert enn norsk landsvin, det gir et veldig mørt og saftig kjøtt.

- Vi selger både halv og kvart gris. Slaktevekten på en halv gris vil typisk være mellom 40-55 kg, på en kvartpakke 15-25 kg.

- Det er Nortura Tønsberg som slakter, parterer og vakuumpakker.

Halv gris, ferdig partert og vakuumpakket: 135 kr per kg (inkl. mva.).

  • Slaktevekten på en halv gris vil være ca 40-55kg.
  • Standardoppdeling av grisene blir som følger:

- Ribbe /m ruting, delt i to.
- Sideflesk, delt i to
- Koteletter, ca 4 stk per pakke. Antall pakker varierer ut ifra størrelse på grisen.
- Nakkekoteletter, ca 4 stk per pakke.
- Bog som surra steiker.
- Flatbiff
- Indrefilet hel
- Skinkesteik surra og delt i 4
- Alt annet til medisterdeig i kilospakker.
- Kraftbein, spekk og avskjær

Kvart gris, ferdig partert og vakuumpakket: 175 kr per kg (inkl. mva.).

  • Ca. 15-25 kg kjøtt i følgende oppdeling og pakking:

- 1 halv ribbe
- 1 pk sideflesk*
- 2 pk medisterdeig*
- 2 pk koteletter (4stk pr pakke)*
- 1 pk nakkekoteletter (4 stk pr pakke)*
- 2 surra skinkesteiker*
- 1 surra bogsteik*
- 1 flatbiff eller 1 mørbrad
- 1 knoke
- 1 labb eller 1 pk kraftbein
- 1 pk småflesk eller spekk

*minimum antall pakker er oppgitt over. Antall pakker varierer ut ifra størrelse på grisen, derfor kan det følge med flere pakker en det som er oppgitt som minimum. Totalvekta skal ligge fra 15 til 25kg. Kom gjerne med ønske på størrelse om liten eller stor pakke ved bestilling.

Det er mulig å gjøre endringer på standardoppdelingen.

Upartert halv gris: 120 kr per kg (inkl. mva.).

- Grisene får lokalprodusert kraftfôr som er helt soyafritt, basert på norske råvarer, hovedsakelig fra Vestfold. Dette kraftfôret er ikke økologisk, men vi er veldig fornøyd med fôret etter flere års bruk. Vi mener fremdeles at det er mer bærekraftig enn et økologisk kraftfôr, som i hovedsak er basert på soya fraktet sjøveien fra andre kontinenter. De har også fri tilgang til grovfôr (røtter, grass osv.).

- Kjøttet kan hentes hos oss, eller leveres i Kongsbergtraktene for et tillegg på 100 kr per levering.

- Om det er ønskelig å holde av en kvart eller halv gris, så tar vi 1000 kr i depositum per bestilling. Ta isåfall kontakt enten via kontaktskjemaet her på nettsiden, send e-post selv til post@sorbygard.no eller ring Jostein Tandberg på 92 85 23 74.